en pärla i Hjälmaren

Välkommen till en modern friluftsanläggning med bibehållen charm och känsla, vackert belägen i Hemfjärden. Här finns dansbana, vindskydd och grillplatser.

Sommartid välkomnar Lindholmen alla som kommer med cykel, båt eller bil. Här finns möjlighet till avkoppling med bad och fika i mysig miljö. Roddbåtar och kanoter kan hyras. Småbåtsägare har fått ännu en angörings- och besöksplats i Hemfjärden. En utprickad led finns in till Lindholmen.M/F Lagerbielke går sommartid, mot bokning, mellan hamnbron i Örebro och Lindholmen.

Vintertid under vissa helger (Se kalendarium) är Lindholmenscaféet öppet, (vanligtvis kl 11.00 – 15.00 ca), för besökare som antingen kommer över isen på långfärdsskridskor eller med bil landvägen.För aktuell information hänvisas till telefonsvarare, tel 019-26.30 00 eller http://www.lindholmensvanner.se/ En plogad isväg på 6-7 km från Rynningeviken till Lindholmen gör det lätt att hitta.

Lindholmen är en friluftsgård som ägs av Örebro Kommun.  Privatpersoner, företag och föreningar har möjlighet att boka Lindholmen för olika arrangemang t. ex. födelsedagsfester, familjefester, klubbarrangemang eller liknande. Detta kan innebära att du som besökare inte alltid har möjlighet att besöka eller använda friluftsgården eller altanen. Du är däremot alltid välkommen att använda de allmänna delarna som ex. badstrand, södra viken och toaletter.